Juliëtte Pijnacker

Eredivisieturnster Turnz Amsterdam Gymnastics

Ik moet stoppen met turnen


Vanwege een ernstige rugblessure heb ik besloten te stoppen met turnen (juli 2020). Heel erg jammer, maar het is niet anders. Ik moet de rest van mijn leven nog met deze rug doen! Ik doe komend jaar eindexamen en ik hoop dan in te loten voor de studie Geneeskunde. Ik wil graag sportarts worden. Ik denk dat ik met mijn topsportervaring heel veel sporters kan helpen. 


Rugblessure


ik heb een blessure aan mijn rug. Daarom moet ik 3 maanden rust houden. Daarom geen NK voor mij dit jaar. Hopelijk gaat het na deze periode weer beter en mag ik gaan opbouwen. Daar kijk ik naar uit!


USA was een geweldige ervaring


Ik ben inmiddels weer terug uit Greensboro, waar ik een trainingsstage had met Sanna Veerman en Wolther Kooistra. We hebben een fantastische tijd gehad. Het was heel bijzonder om de American Cup letterlijk vanaf de "frontrow" te zien en mee te maken. De Amerikaanse wedstrijden zijn vol amusement, tijdens het inturnen worden er danscompetities gehouden (dance cam), interviews gegeven en worden tshirts het publiek ingeschoten. Heel bijzonder! Nu weer terug in Amsterdam en weer hard trainen voor de komende wedstrijden vanaf mei. Ik heb in de USA weer heel wat inspiratie opgedaan!


Op stage naar The States


op vrijdag 22 februari vertrek ik, samen met Sanna Veerman en mijn coach Wolther Kooistra, naar Greensboro (NC). We trainen daar een week in een mooie accommodatie met Amerikaanse elite turnsters. Op zaterdag 2 maart heeft Sanna de American Cup, dat is een wereldbekerwedstrijd. Voor mij is deze stage heel erg leerzaam, ik maak van zeer dichtbij mee hoe het er op zo'n belangrijke internationale wedstrijd aan toe gaat! Ik kijk er heel erg naar uit, wat bijzonder dat ik dit mee kan maken!


De Leidse Olympische Ploeg


Ik maak vanaf nu deel uit van de Leidse Olympische ploeg! (www.deleidseolympiers.nl) Dit initiatief van Topsport Leiden volgt de komende tijd 15 Leidse topsporters op hun weg naar de Olympische spelen. Ik vind het een eer om hiervan deel uit te mogen maken!


In oranje


Vanaf 1 januari 2019 zit ik in de Oranje Selectie van de KNGU. We hebben maandelijks stages in Heerenveen (soms elders). Ik ben heel blij dat ik hiervoor geselecteerd ben!


Gebroken voet


Het zit me niet mee! Nadat de gebroken voet na de vakantie weer hersteld was, kwam ik verkeerd terecht op de balk. Mijn middenvoetsbeentje is toen gebroken. Weer een paar weken minder belasten helaas. Gelukkig mag ik nu al weer wat belasten, met een paar weken kan ik er weer vol tegenaan. Daar heb ik zin in!


Geen NK voor mij


Helaas heb ik een week voor het NK een verkeerde landing gemaakt op vloer, waarbij een haarscheurtje in een voetbotje is gekomen. Balen! Dus ook geen EK traject voor mij. Gelukkig hoef ik niet zo heel lang in het gips en kan ik tijdens mijn vakantie weer revalideren. Het is niet anders. Ik train gewoon door tot we vakantie hebben, er zijn nog een heleboel dingen die ik wel kan doen, kracht, lenigheid, conditie, dingen op de grondbalk, brug etc. Na de vakantie ga ik weer opbouwen voor het nieuwe jaar!


stage in arques


Met Pinksteren gaat de onder- en bovenbouw van Turnz op stage naar Arques in Frankrijk. Daar is een prachtige zaal met Gymnova toestellen, het toestelmerk dat ook op het EK gebruikt gaat worden. Op deze manier kunnen we een paar dagen flink oefenen op Gymnova!


Goud in Linz


op zaterdag 21 april heb ik meegedaan met de Austrian Team Open 2018. Ik zat in een team van Jong Oranje met Laura de Witt, Sara van Disseldorp, Astrid de Zeeuw en Zenna van der Lubbe (team 1). Er was nog een team van Nederland dat mee deed (team 2). 

De wedstrijd ging heel erg goed, ik heb al mijn nieuwe oefeningen gedaan en op een klein foutje na (brug) ben ik erg tevreden. Ons team is eerste geworden!!!!

en individueel ben ik 4e geworden. In de komende tijd hard werken om mijn oefeningen nog beter te krijgen!

Filmpjes van de wedstrijd zie je HIER.


Stage en wedstrijd in linz


op zondag 15 april ben ik met heel Jong Oranje naar Linz (Oostenrijk) vertrokken voor een stage en de Austrian Team Open op zaterdag. we hebben best een pittig programma, maar het is fijn dat we een week met elkaar zijn. Dan werk je met z/n allen naar de wedstrijd toe. Ik heb er zin in!


week in de usa en op de foto met simone biles


Ik ben half februari een week naar Houston (Texas) geweest. Daar ben ik weer bij het World Champions Center geweest! Daar heb ik een training van Simone Biles gezien en ben ik met haar op de foto gegaan! En ik heb ook nog meisjes ontmoet met wie ik in 2016 getraind heb. We zijn ook nog naar een wedstrijd geweest bij WCC, heel bijzonder hoe wedstrijden in Amerika zijn. Het was een level 8 wedstrijd, oa Chandler King deed mee. De wedstrijden zijn anders dan in Nederland. Ik vond het heel interessant om dit meegemaakt te hebben!


Univé A Touch of gold


op 28 en 29 december 2017 heb ik meegedaan met Univé Gymgala A touch of Gold in de Ziggo dome. Ik deed mee in de groep van Jong Oranje, we deden een dans met Romy Monteiro! Het was heel gaaf om dit mee te maken, wat een mensen kunnen er in de Ziggo Dome! Op vrijdagavond kwamen mijn ouders en zus naar de show. Het gymgala is nog vele malen uitgezonden op tv, iedereen die niet aanwezig was heeft het op die manier toch nog kunnen zien.

Nu weer hard trainen en nieuwe elementen aanleren! Leuk!


Opnieuw in jong oranje


Ik zit in 2018 opnieuw in Jong Oranje! Op 30 november heb ik Nationale Instroom Test (NIT) gedaan en na een paar dagen hoorde ik dat ik weer in Jong Oranje zit! Ik ben hier superblij mee! Komend weekend weer stage in Heerenveen, en 29 december Univé Gymgala A Touch of Gold in de Ziggo Dome! Allemaal leuke dingen op het programma dus!


Vier medailles bij Stormarn Cup in Duitsland


In het weekend van 1-3 december heb ik meegedaan aan de Internationale Storman Cup in Grosshansdorf (Hamburg).  Het team van Turnz bestond uit Chelsea Verhage, Elze Geurts, Tililia Oughzou, Hope Meijer en ik. 

Vrijdag zijn we vertrokken en hadden we podiumtraining. Net voordat we aan brug wilden beginnen stortte de brug in! Dus de brug konden we niet inturnen (wat wel nodig was, want de brug van het merk Bänfer is totaal anders dan wat we gewend zijn). 

Zaterdag begonnen we op brug en het was te merken dat we op de podiumtraining geen brug konden inturnen. Gelukkig gingen de andere toestellen goed en bleek dat ik de derde prijs allround had gewonnen. Ik had ook alle toestelfinales. Met het team zijn we derde geworden! Superleuk!

Zondag bij de toestelfinale werd ik 4e op brug, 2e op balk en eerste op vloer en sprong. Ook kreeg ik nog een prijs omdat ik de hoogste score van de dag had behaald. Nu even geen wedstrijden, en focussen op nieuwe elementen en combinaties.


TV West in de zaal


Afgelopen week is TV West (omroep van Zuid Holland) in de zaal geweest om opnames van mij te maken. Dinsdag 28 november is dit uitgezonden in het TV West Journaal. KlikHIER voor het filmpje.


Twee keer goud in blanc mesnil


Zaterdag 25 november ben ik door de KNGU uitgenodigd voor het International Tournoi de Gymnastique Daniel D'Amato de Blanc Mesnil. Het was een team- en individuele wedstrijd. Het Tilila Oughzou maakte ook deel uit van het team, begeleiders waren Claudia Werkhoven en de fysio Marc van Nieuwenhuizen.  Er deden ook o.a. teams uit Frankrijk, Oekraïne en Tsjechie mee.

We zijn vrijdag vertrokken en hebben een goede podiumtraining gehad. Zaterdag was de wedstrijd. De wedstrijd ging lekker, helaas een val op balk, maar aan het einde bleek dat het team Nederland eerste was geworden! Zo leuk!  En bij de individuele prijzen had ik goud gewonnen en Tilila zilver! Zo leuk! Zaterdagavond hadden we groot feest met een heerlijk buffet en zondag weer naar huis!


Elite Gym Massilia


Afgelopen week ben ik voor Oranje bij Elite Gym Massilia in Marseille geweest. Ik zat in een team met Vera van Pol, Naomi Visser en Kirsten Poldermans. Het was een fantastisch toernooi met allemaal topturnsters, zoals de Russen, Canadezen en Fransen. We zijn bij de Open Massilia 4e geworden met het team. 

Komende week nog even flink trainen want in het weekend doe ik voor Jong Oranje mee aan International Gymnastics Tournament "Daniel D'amato"in Blanc Mesnil (bij Parijs).


Brons bij wase gym cup in belgie


Ik heb zaterdag 28 oktober meegedaan aan de Wase Gym Cup in België (Beveren). Dit is altijd de eerste internationale wedstrijd van het seizoen. Ik vond het lekker om weer mijn programma te turnen en ik heb wat nieuwe combinaties uitgeprobeerd. Ik werd allround 3e in de categorie junioren / senioren. Ik ben daar blij mee, ik heb geen foutloze wedstrijd geturnd en er is dus nog volop ruimte voor verbetering. Ons team van Turnz Amsterdam Gymnastics werd eerste! Nu hard trainen, komend weekend een stage voor Jong Oranje in Heerenveen, en daarna naar Marseille voor Elite Gym Massilia!nieuwe dingen in de agenda


op vrijdag 20 oktober mag ik meedoen aan een fotoshoot voor Turnpakjes Nederland (Quatro). Hiermee kan ik een sponsorship verdienen! Erg leuk!

Half november ga ik voor de KNGU naar Elite Gym Massilia in Marseille. En aan het einde van het jaar ben ik gevraagd om mee te doen aan het Univë Gymgala "a touch of Gold" in de Ziggo Dome! Hoe cool is dat! ik heb er zin in


Hard aan het trainen


Het nieuwe turnseizoen is weer begonnen, ik ben weer hard aan het trainen voor alles wat er komen gaat. Vanaf september heb ik weer elke maand een paar dagen stage voor Jong Oranje, altijd leuk en leerzaam!


Naar het Eyof


Op zaterdag 22 juli zijn we met het hele Talent Team van het NOC*NSF naar Györ vertrokken! We zitten in een Olympisch Dorp. Astrid, Sanna en ik hebben een eigen appartement, een slaapkamer, woonkamer en badkamer. Alle Nederlandse sporters zitten bij elkaar in de buurt in hetzelfde gebouw. We eten in enorme eettenten, daar kunnen een paar duizend man in! Allemaal buffetten met prima en gezond eten.

Op woensdag hadden we de kwalificatiewedstrijd. Ik turnde lekker maar bij de vloer ging ik zo hoog met de dubbeltwist dat ik uit de baan schoot! Jammer!

Ik ben uiteindelijk 27e geworden van de 96 deelnemers. Helaas was het net niet goed genoeg voor de allround finale.

Met het team zijn we 7e geworden, Sanna heeft nog de allroundfinale en 2 toestelfinales (sprong en brug) gehaald.

Na onze trainingen hebben we nog tijd over om bij andere sporten te kijken! Zo leuk! En elke keer als een Nederlander een medaille heeft gehaald dan wordt hij/zij gehuldigd in het Olympisch Dorp door alle andere sporters. Dit is echt een heel bijzonder evenement om meegemaakt te hebben! Ik ben heel blij dat ik in het team mocht zitten! 


Overdracht op papendal


Zaterdag 15 juli jl was de officiële overdracht van de sportbonden naar de NOC*NSF op Papendal. Het was een heel programma met alle andere sporters om elkaar beter te leren kennen. Op het einde werden alle teams voorgesteld aan het publiek! Het was heel erg bijzonder om erbij te zijn. We kregen ook nog ons kledingpakket en tassen en koffers om mee te nemen. Nu nog 3 dagen trainen in Amsterdam, donderdag en vrijdag een laatste stage in Heerenveen en zaterdagochtend vroeg gaan we naar Györ! Ik heb er zin in!


Ik ga naar het eyof


Ik ben geselecteerd voor het EYOF, het European Youth Olympic Festival in Györ (Hongarije). Ik ga samen met Sanna Veerman en Astrid de Zeeuw. We gaan komende week op stage in België om samen met het Belgische team ons voor te bereiden op het EYOF! Ik ben superblij! EYOF here I come!


Brons op nk


Op het NK in Ahoy ben ik allround 8e geworden. Ik had ook een toestelfinale sprong, daar werd ik 3e! Ik ben zo blij! Komend weekend EYOF stage in Heerenveen, eind juni wordt het EYOF team bekend gemaakt! Ik ga enorm mijn best doen, ik wil heel graag in het team!Voor het eerst in Oranje


Afgelopen week ben ik met het trajectteam EYOF op stage geweest in Beekbergen. Donderdag vertrokken we naar Gent (Belgie) om ons voor te kunnen bereiden op de Flanders International Team Challenge 2017. De wedstrijd ging prima (sprong wat minder) en met het team zijn we 4e geworden. Ik was qua scores de 2e Nederlandse turnster! Zo blij!

Nu nog een week hard trainen en zaterdag en zondag NK in Ahoy! 


Geselecteerd voor de trajectselectie eyof


Ik kreeg vrijdag 26 mei het fantastische bericht dat ik door de bondscoach Gerben Wiersma geselecteerd ben voor de trajectselectie van het EYOF, de Europese jeugd Olympische Spelen die deze zomer in Györ, Hongarije, gehouden worden. Ik ben superblij.

we gaan 5 t/m 10 juni op stage en hebben aansluitend een wedstrijd in België, het Flanders International Team Challenge. Daar kom ik voor de eerste keer uit voor Nederland! Wat bijzonder!


IAG Sportevent


Op donderdag 25 mei heb ik meegedaan bij het IAG sportevent. Dit was een kwalificatiemoment voor de trajectselectie van het EYOF. Helaas was het niet mijn beste wedstrijd ooit. Ik werd 8e. Ik neem de verbeterpunten mee naar de volgende wedstrijden en ga dan knallen!


Brons in Almelo


Afgelopen zondag 14 mei heb ik bij een oefenwedstrijd in Almelo de bronzen medaille gewonnen. Deze wedstrijd heb ik gebruikt als oefenwedstrijd voor de wedstrijd op 25 mei (IAG sportevent) waar ik een plek in de trajectselectie voor het Eyof (European Youth Olympic Festival) kan verdienen. Ik heb in Almelo voor het eerst dubbeltwist op vloer gedaan. Nu verder mijn oefeningen stabiliseren voor de 25e! 


Op de Radio bij sleutelstad FM


Afgelopen week heb ik een radio interview gehad bij Sleutelstad FM. Het was erg leuk! Klik HIER om het fragment te beluisteren! 


Zilver in Vianen


Bij een testwedstrijd in Vianen heb ik op 11 maart de zilveren medaille gewonnen! Ik had een andere choreo op vloer en deed voor de eerste keer Yurchenko strek als wedstrijdsprong. Mijn brugoefening kon ik in 1 keer doorturnen en ook balk ging heel erg goed! Nu weer hard trainen om de stabiliteit en uitgangswaarde van mijn oefeningen te vergroten! 


Aanmoedigingsprijs gewonnen


Bij het Leidse sportgala op 10 februari heb ik de aanmoedigingsprijs gewonnen. Wat een eer! Ik vind het heel leuk dat ik deze prijs gewonnen heb, een hele eer!


Genomineerd voor aanmoedigingsprijs Leiden


Ik heb een brief gekregen van de gemeente Leiden dat ik genomineerd ben voor een aanmoedigingsprijs! Uitreiking is bij het Leidse Sportgala op 10 februari a.s. Ik ben heel blij met mijn nominatie, het is een hele eer!


IN Jong oranje


Ik mag het nu eindelijk zeggen! Eind oktober heb ik me geplaatst voor de Jong Oranje Selectie van de turnbond KNGU. Ik ben superblij! Van Turnz zijn ook Sanna Veerman, Laura de Witt en Tilila Oughzou geplaatst in Jong Oranje. In 2017 gaan we met Jong Oranje elke maand 3 dagen op stage in Heerenveen, om ons voor te bereiden op internationale wedstrijden. In 2017 wordt het EYOF gehouden in Hongarije, ik ga proberen in het EYOF team te komen! 


Brons in Hamburg


Op 25 en 26 november 2016 heb ik weer meegedaan met Hamburg Gymnastics 2016. In de kwalificatiewedstrijd op de eerste dag is ons team 6e geworden, dat betekende dat wij op vrijdag in de Hauptrunde mochten turnen. De wedstrijd ging voor mij heel goed, ik heb allround geturnd en in de Junior Star categorie (turnsters uit 2001 tot en met 2003) ben ik derde geworden! Ik was superblij! Ik had ook een puntenrecord van 49,3 pt.

Op zaterdag heb ik vloer, sprong en balk gedaan. Als team zijn we uiteindelijk als 6e geeindigd. Het was een fantastisch weekend! Nu even geen wedstrijden meer en ga ik me focussen op nieuwe elementen om mijn D scores te verhogen! 


6e op NK Teams


Zondag 20 november 2016 werd het NK Clubteams gehouden in Hoofddorp. Turnz deed met 2 teams mee. Ik zat in het eerste team, met Laura de Witt, Tanishaley Neto, en Tilila Oughzou. Oorspronkelijk zou ook Sanna Veerman in ons team zitten maar helaas heeft zij  haar vinger gebroken! Jammer!

We hebben zondag hard gestreden en we hebben allemaal onze nieuwe oefeningen laten zien. Die zijn nog niet foutloos, maar dat kan ook niet. Ik was heel blij dat ik op brug de Shapaskinova en de Jaeger heb gepakt. De wedstrijd ging prima, we zijn uiteindelijk 6e geworden.Trainen in de USA was Fantastisch


Van 13 tot en met 25 oktober 2016 ben ik met 4 clubgenootjes en mijn trainster Claudia Werkhoven op een trainingsstage geweest bij het World Champions Centre (WCC) in Spring, Texas. Dit is het turncentrum waar ook Simone Biles traint.

We hebben een fantastische tijd gehad, waarin ik veel heb geleerd. De Amerikaanse turnsters trainen op een andere manier dan wij, ze doen veel meer basisoefeningen (drills), steeds dezelfde. Als ze deze drills beheersen, dan kunnen ze snel een element aanleren. We hebben onze warming up aan hun geleerd, wij hebben hun warming up geleerd, dat is de warming up die de turnsters doen die in naar "The Ranch" (USA trainingscentrum) gaan. We hebben ook nog een dag meegelopen met hun school, die in het gebouw van WCC zit. Het was een fantastische ervaring! Filmpje zijn te zien op mijn youtube account!


Trainen in de USA


In de herfstvakantie ga ik met 4 clubgenootjes en mijn trainster Claudia Werkhoven op trainingsstage naar de USA. We trainen bij het World Champions Centre (WCC) in Spring (Texas). WCC is het turncentrum waar ook de wereld- en olympisch kampioene Simone Biles traint!

Mijn vereniging Turnz organiseert deze stage om ons internationale ervaring op te laten doen. Ik heb er erg veel zin in!Nederlands kampioen sprong

Op 26 juni 2016 ben ik bij  Fantastic Gymnastics Nederlands Kampioen op sprong geworden! Ik ben heel blij natuurlijk! Op balk ben ik 2e geworden. Een dag eerder had ik de allround finale, daar werd ik 4e. Dit is voor mij een heel bijzonder turnjaar geweest met ups en downs. Het meest vervelende van dit turnjaar was natuurlijk de elleboogblessure en de operatie. Maar gelukkig zijn er heel veel leuke dingen gebeurd, de wedstrijden in België (Wase cup), Hamburg, NK Teams, IAG en natuurlijk als klap op de vuurpijl het NK! Nu ga ik me richten op het nieuwe seizoen, daar heb ik heel veel zin in!

Filmpjes van mijn NK oefeningen vind je HIER


Geplaatst Voor NK Turnen in Ahoy!

Op 5 juni 2016 heb ik meegedaan aan de laatste voorwedstrijd voor het NK in Tilburg. Ik moest op deze wedstrijd minimaal 40 punten halen, zodat ik mee mag doen aan het Fantastic Gymnastic Event in Ahoy Rotterdam op 25 en 26 juni a.s

Ik heb dit ruimschoots gehaald, en ik mag meedoen in Ahoy! Nu nog 3 weken knallen om straks te kunnen shinen!

Ik ben heel blij, want in februari ben ik geopereerd, en het is heel bijzonder dat ik nu weer wedstrijdklaar ben!


IAG Sportevent


Op 6 mei 2016 heb ik deelgenomen aan het IAG Sportevent in Den Bosch. Ik turnde daar de onderdelen balk en vloer. Het ging heel erg goed, ik werd eerste op balk met een 11.7 en 4e op vloer! Ik ben heel blij met mijn medaille op balk, ik mag bijna mijn arm weer gaan belasten en dan kan ik weer mijn gewone balk- en vloeroefening doen! Maar dit was ook al fantastisch!


Kwalificatiewedstrijd in Wieringerwerf


Op 23 april heb ik meegedaan aan de kwalificatiewedstrijd in Wieringerwerf, om weer wat wedstrijdritme op te doen. Omdat ik mijn arm niet mag belasten, heb ik 3 toestellen gedaan (geen brug). Met mijn vloeroefening op een arm haalde ik zelfs nog het 3e cijfer van de wedstrijd. Gelukkig mag ik nu gaan opbouwen in belasting en kan ik binnenkort weer 4 toestellen doen!


Opbouwen na de operatie

Ik heb heel goed nieuws gekregen! Ik mag mijn elleboog weer langzaam gaan belasten. Hier ben ik uiteraard heel erg blij mee! Nu nog even rustig aan doen, maar zeer binnenkort kan en mag ik weer alles doen! Hoera!


Operatie aan mijn elleboog


Eind december is ontdekt dat er een stukje kraakbeen in mijn elleboog los zat. Dit stukje is er begin februari door middel van een operatie uitgehaald. Ik ben nu aan het revalideren. Ik heb elke dag fysiotherapie om de arm en elleboog weer beweeglijk te maken. Ik hoop dat ik snel mijn arm weer mag belasten en dat ik weer vol gas aan het trainen kan gaan!


NK teams in Prinsenbeek

Op 22 november 2015 heb ik meegedaan aan het NK Teams. Ik zat in team Turnz 2 samen met Laura de Witt, Vienne Supriana, Madelief Teeken en Tanishaley Neto. Ik deed balk, vloer en sprong. Het ging supergoed met mijn oefeningen! Voor sprong (overslag salto) had ik een 13.9!  Ook vloer en balk gingen heel goed. Klik HIER voor het filmpje van mijn sprong!

Uiteindelijk zijn we 5e geworden, van de 9 teams, dus dat was heel goed. Het team van Turnz 1 werd 2e, Turnz 3 werd 6e.

Het was heel bijzonder dat alle eredivisie turnsters van Turnz mee deden aan dezelfde wedstrijd!


 Hamburg Gymnastics 2015

Op 6 en 7 november heb ik deelgenomen aan Hamburg Gymnastics 2015. Ons team bestond uit Sanna Veerman, Laura de Witt, Vienne Supriana, Tilila Oughzou en Chelsea Verhage. We gingen donderdag weg en hebben toen podiumtraining gehad. Wolther en Sarah zijn onze begeleiders. Vrijdag hadden we de kwalificaties, die gingen niet zo heel goed. We moesten er echt inkomen. Vrijdagavond hoorden we dat we ons geplaatst hadden voor de Lucky Loser ronde op zaterdagochtend.

Die wedstrijd ging echt fantastisch! Alles lukte, ik deed vloer en sprong. We waren eerste geworden en mochten door naar de Top 5 Finale! Zaterdagavond mochten we nogmaals een wedstrijd turnen, en met 0,5 punt verschil op nr. 4 (Jong Oranje) zijn we 5e geworden. We waren superblij! Wat een geweldige wedstrijd!

Een filmpje van mijn vloeroefening kun je zien op mijn Youtubekanaal.

 

Wase Gym Cup in Belgie


Het weekend van 30/31 oktober heb ik deelgenomen aan de Wase GymCup in het Belgische Mesele. Het was een teamwedstrijd. Ik zat in een team met Sophie van Beek, Madelief Teeken, Tanishaley Neto, Chelsea Verhagen en Elze Geurts. Ik deed voor het eerst mijn nieuwe oefeningen uit de keuze oefenstof.  We zijn met het team 4e geworden. Op vloer en sprong had ik de hoogste score (13,118) en dat betekende dat ik op zondag de toestelfinale mocht doen bij de senioren. Bij de allround wedstrijd was ik 4e, met 0,05 verschil met nr. 3.

De toestelfinales gingen prima, ik werd 4e op vloer en 6e op sprong. Filmpjes van deze wedstrijd zijn te zien op mijn youtubekanaal

Volgende week naar het buitenland, dan doe ik mee aan Hamburg Gymnastics.


Interview op Unity TV


Op 19 oktober ben ik op Unity tv geweest met een item over mijn plaatsing in de OJTS. Ik werd gebeld en ik heb toen een aantal vragen beantwoord. Ze hebben toen een paar youtube filmpjes van mij er achter geplakt. Een heleboel mensen hebben mij aangesproken dat ze het filmpje hebben gezien.

Klik HIER als je het fragment wilt bekijken! 


Opnieuw in de Oranje Jong Talent Selectie


Op 11 oktober jl. is de instroomtest voor de OJTS gehouden in Hoofddorp. Het ging erg goed. Deze week kreeg ik de uitslag en het bleek dat ik de allermeeste punten van iedereen had! Ik ben dan ook glansrijk geplaatst. Ook Laura de Witt heeft zich geplaatst!


Nieuwe seizoen is Begonnen

Het nieuwe turnseizoen is weer begonnen. Ik zit inmiddels in Amsterdam op het Calandlyceum. Het is een Lootschool, de school houdt dan rekening met je sportrooster. Ik zit in een topsportklas, met andere topsporters. In mijn klas zitten oa. ook voetballers van Ajax, basketballers, een skieer, honkballers etc. Erg leuk! Ik train nu 23,5 uur per week, 3 ochtendtrainingen en 5 middagtrainingen. We zijn nu druk bezig met kracht, de voorbereiding op de OJTS test en op de komende wedstrijden.  Omdat ik nu keuze oefenstof ga doen, moet ik allemaal nieuwe oefeningen leren! Leuk!


Twee keer zilver bij Toestelfinales

21 juni 2015

Op het NK Toestellen in Ahoy heb ik twee medailles gewonnen. Ik heb op sprong en op vloer de zilveren medaille gewonnen. Ik ben superblij hiermee!  Ook mijn teamgenootjes Anna Fakkel en Laura de Witt hebben medailles gewonnen. Ter voorbereiding op het NK zijn we met de hele eredivisiegroep van Turnz naar recreatiepark De Biesbosch in Dordrecht geweest. Dat was niet alleen heel gezellig, maar ook erg leerzaam. 

Met dit NK in Ahoy zit het wedstrijdseizoen er op! Volgend wedstrijdseizoen kom ik uit in de Jeugd 2 Eredivisie. Komende periode gaan we heel hard werken om nieuwe oefeningen in elkaar te zetten.Brons op NK turnen

14 juni 2015

Op het NK turnen in Almelo ben ik derde geworden! Ik had 13,817 op sprong, 13,5 op brug, 12,85 op balk en 12,8 op vloer! Totaal 52,967. Ik ben heel erg blij, want ik had dit niet verwacht. Op 21 juni a.s. mag ik nog een keer knallen op het Fantastic Gymnastics Event in Ahoy. Daar heb ik toestelfinales voor vloer, sprong en brug en ik ben eerste reserve op balk!Eerste op IAG Sportevent!


Op donderdag 14 mei heb ik meegedaan aan het IAG Sportevent in Den Bosch. Ik heb op deze wedstrijd voor het eerst mijn nieuwe brugoefening gedaan, een nieuwe afsprong op balk, tsjukie gesprongen en een anderhalve schroef op vloer. Alles ging supergoed, ik werd eerste met 53,95 punten. Ik ben superblij!

Nu keihard oefenen voor het NK op 14 juni!Op trainingsstage naar BelgiE

 

Van 6 tot en met 8 mei a.s. gaan we met de hele eredivisiegroep en de trainers op trainingsstage naar België! We verblijven bij Turnvereniging Start '65 in Buizingen. Daar is een turnhal met slaapzalen, eetzaal en andere faciliteiten. Ik heb er heel veel zin in! België, here we come!


1/8e finale in Eindhoven

8 februari 2015


Op zondag 8 februari 2015 was de 1/8e finale NK in Eindhoven. Ik ben nog niet helemaal hersteld van de hamstringblessure maar het ging heel erg goed. Ik ben derde geworden! En ik heb maar liefst 6 nieuwe wedstrijdelementen gedaan! Bij deze wedstrijd moest ik minimaal 36 punten hebben om door te gaan naar de kwartfinales. Dat is ruimschoots gelukt! Ik had 47,658 pt. Mijn "oud-trainsters" Tamara Freke en Esther van der Vlugt kwamen kijken, ontzettend leuk! Nu hard trainen voor de kwartfinale op 21 maart a.s!
Proefdraaien op het Calandlyceum

29 januari 2015

Op donderdag 29 januari 2015 mochten Laura de Witt, Yu Verburg, Jazlynn Lemke en ik een paar uur proefdraaien in de topsportklas van het Calandlyceum. We kregen een les wiskunde en konden zien hoe Ipad-onderwijs werkt. We hebben ook een uitgebreid gesprek gehad met de topsportcoördinatoren. Het Calandlyceum is een zgn. LOOTschool, waarbij topsport en onderwijs met elkaar gecombineerd kan worden. Ik vond het een hele leerzame dag!NK Teams in Amsterdam

23 november 2014


Op zondag 23 november 2014 werd het NK Teams gehouden in onze eigen hal in Amsterdam. Ons team, bestaande uit Yu Verburg, Laura de Witt, Jazlynn Lemke en ik deden ook mee. Helaas ben ik geblesseerd aan mijn hamstring en mocht ik alleen maar brug turnen. Maar dat ging heel erg goed!

We zijn uiteindelijk 4e geworden met een heel klein verschil met nummer 3.

Het seniorenteam van Turnz is Nederlands Kampioen geworden! Turnz to the top!


Training van Mary Lee Tracy

8-9 november 2014


In het weekend van 8 en 9 november was de Amerikaanse coach Mary Lee Tracy in Nederland. Zij is trainster bij Cincinatti Gym en heeft al veel turnsters begeleid op de Olympische Spelen. Op zaterdag was er een workshop voor Nederlandse trainers waarbij Mary Lee Tracy liet zien hoe zij bepaalde oefeningen aanleert.

Bij deze training waren we een soort demonstratieturnsters, we moesten de oefeningen voordoen. Dit was heel erg leuk.

Een dag later was Mary Lee Tracy te gast in de OJTS. Daar hebben we nogmaals met haar getraind. Ze is heel erg complimenteus en ze heeft een heel bijzonder krachtprogramma dat we in de OJTS ook gebruiken. Het was een superleuk weekend!


Voorwedstrijd NK TEams in Waspik

2 november 2014


Op zondag 2 november heb ik met het team bestaande uit Laura de Witt, Yu Verburg en Jazlynn Lemke meegedaan aan de voorwedstrijd voor het NK Teams. Ik heb alle toestellen gedaan en heb op sprong voor het eerst een Tsukahara gesprongen!

We hebben een hele goede wedstrijd gedaan want we werden eerste! En we hebben ons daarmee geplaatst voor het NK Teams bij ons in de hal!


OJTS instroomtest

19 oktober 2014


Op zondag 19 oktober heb ik weer meegedaan aan de instroomtest voor de Oranje Jong Talent Selectie van de KNGU. Er waren 10 meisjes van Turnz die aan deze test meededen. Het ging heel erg goed. Ongeveer een week na de test hoorde ik dat ik ook in 2015 in de OJTS zit, en dat ik het hoogste puntenaantal had van alle meisjes! Laura de Witt had bijna net zoveel punten dus we waren nr. 1 en 2! Superleuk.

Alle Turnzmeiden hebben zich geplaatst voor de OJTS 2015.


 

Hamburg Gymnastics

2-4 oktober 2014


Op donderdag 2 oktober ben ik met mijn teamgenootjes Denise Tan, Bibi-Janne Kooistra, Sanna Veerman, Sophie van Beek en Laura de Witt naar Hamburg gegaan om deel te nemen aan het Hamburg Gymnastics 2014 toernooi. Dit is een teamwedstrijd.

Wolther Kooistra en Sarah Klouwer gingen mee voor de begeleiding.

We sliepen met z'n allen in een hotel vlakbij de wedstrijdhal.

Donderdag hadden we podiumtraining, dat ging heel goed.

Vrijdag 3 oktober hadden we onze eerste wedstrijd. Ik deed balk, voor het eerst turnde ik nieuwe elementen zoals flik-loop, losse radslag en losse overslag.

We werden met ons team in de voorronde vierde, dat betekende dat we een dag later mee mochten doen aan de Hauptrunde. Daar hebben we een supergoede wedstrijd laten zien, we werden uiteindelijk derde in deze ronde en mochten op het podium komen. Het was een fantastische ervaring die ik niet had willen missen!